top of page

Danau Tondano

Danau Tondano.jpg

Danau Tondano - olieverf 1996 (90 x 70 cm) inclusief lijst € 950,-

 

“Tijdens mijn reis in 1996, samen met mijn hafzusje Regina, waren we in Sulawesi. In de omgeving van Menado mocht ik op diverse lagere scholen schilderles geven aan de kinderen. Na enige uitleg mochten de jonge studenten met de meegebrachte schildersmaterialen aan de slag. Het plezier dat zij en wij daaraan beleefden is met geen pen te beschrijven. Ik vond het heerlijk om te zien hoe de kinderen onbezonnen en enthousiast hun eigen kunstwerk creërden. 

We bezochten in de Minahasa ook Stichting Yamaru. Een instelling waar zorg wordt gegeven aan gehandicapte kinderen. Dit bezoek was zeer indrukwekkend en ongelofelijk om te zien hoe ze daar met zo weinig middelen hun best deden om de kinderen een zo goed mogelijk leven te bieden. Dit maakte dat ik contact heb gezocht met de initiatiefnemers om ze, later na terugkomst in Holland, financieel te kunnen steunen via de Nederlandse vestiging. Tijdens de jaarlijkse bijeenkomsten verlootte ik schilderijen en verkocht kunstkaarten waarvan de opbrengst aan het einde van de dag aan hun werd overhandigd. 


Zelf heb ik toen in 1996 op de mooiste plekjes geschilderd en schetsen gemaakt om eenmaal thuisgekomen deze uit te werken. Zo is ook dit schilderij Danau Tondano ontstaan.”

bottom of page